środa, 27 listopada 2013

Sałatka z tuńczyka z pieczarkami

Witam,
dziś przepis na szybką sałatkę. Będzie dobra zarówno na śniadanie jak i kolację.

Składniki:
  • 100g pieczarek 
  • 2 jajka
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1-2 łyżki majonezu 
  • 3/4 łyżki musztardy
  • przyprawy (wedle uznania)
Sposób przygotowania:
  1. Pieczarki gotujemy, jajka gotujemy na twardo. Oba składniki studzimy.
  2. Drobno siekamy jajka, pieczarki i  ogórka.
  3. Tuńczyka odsączamy i jeśli jest w dużych kawałkach to kroimy na mniejsze.
  4. Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy wedle uznania do smaku.
  5. Dodajemy majonez i musztardę, całość mieszamy. 



SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz