wtorek, 10 grudnia 2013

Kapusta pekińska z mandarynką i migdałami

Cześć,
Dzisiaj dla odmiany szybkie danie bez gotowania. Sałatka, którą dostałam w ramach diety i pokochałam.  Lekka i pożywna. Zatem do dzieła. Przepis na 1 porcję.


Składniki:
  • 90 g kapusty pekińskiej (ok. 1 szklanka poszatkowanej)
  • 8 sztuk migdałów
  • 1 mała mandarynka
  • 2 suszone śliwki
  • 1/2 małego jogurtu naturalnego 
  • pieprz czarny zmielony
Sposób przygotowania:


  1. Kapustę szatkujemy na drobno. Migdały i śliwki kroimy na drobne kawałki. Mandarynkę obieramy i rozdzielamy na cząstki
  2. Jogurt mieszamy z pieprzem
  3. Mieszamy składniki i polewamy jogurtem. 

Pychota...




SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz